dies de viatge

398 dies de viatge

dijous, 5 de gener del 2012

RUTA 40, DIRECCIÓ EL CHALTÉN

La carretera més llarga d´Argentina, la RN 40, recorre 5.000 Km a través del país; Arranca a Cabo Vírgenes (Sta. Cruz), fins a la Quiaca (Jujuy). Aquesta carretera, a trossos de “rípio”, i a trossos asfaltada, es va crear al 1.935, i uneix de Sud a Nord, 11 de les províncies d´Argentina: Sta. Cruz, Chubut, Río Negro, Neuquén, Mendoza, San Juan, la Rioja, Catamarca, Tucumán, Salta y Jujuy.


Nosaltres en varem fer un trosset per anar de Perito Moreno a Chaltén, en un viatge de 10 hores, amb el bus de 60 places completament buid!!! Bé, hi anàvem nosaltres 2 i els dos conductors.


El trajecte, que travessa paisatges típics de l´estepa Patagònica, i on la vista no dona prou, per abarcar la immensitat de l´horitzó,  es va convertir quasi en una ruta turística a mida, on ens deixaven triar les pel-lícules que volíem veure, i fèiem parades en mig del no res, o en punts panoràmics, perquè tiréssim fotos.

El conductor, ens avisava si un grup de nyandús s´interposaven en el seu camí…


Parava per fotografiar un “guanaco” albí, que feia dies que tenia divisat…(o això és el que diu ell, nosaltres diríem que no és una llama)…


O per contemplar, les espectacular vistes del Fitz Roy, i les punxegudes muntanyes que l´envolten, a pocs kilòmetres abans d´arribar al Chaltén.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada