dies de viatge

398 dies de viatge

dissabte, 14 de gener del 2012

PROPERA PARADA: LA FI DEL MÓN

El viatge per terra fins a qualsevol punt de la Illa de Terra de foc, és un feixug trajecte, que inclou combinacions de busos, ferrys, i creuaments de fronteres, tot plegat en un ordre i organitzat de tal manera, que fa que sigui impossible dormir més de 4 hores seguides, i que un viatge que es podria realitzar en la meitat de temps, duri unes 20 hores.
A més s´hi ha d´afegir, que com que a la frontera Xilena son una mica tiquis miquis amb l´entrada de productes de fora del país i el trajecte ja dura prou com perquè es facin parades per fer pipí o menjar alguna cosa, et passes el viatge menjant patates i galetes i fent esforços per aguantar-te les ganes d´anar al bany. Quan finalment arribes a Ushuaia, entens perquè l´anomenen la fi del món.
Per arribar-hi des de El Calafate, el bus surt a les 3 del matí, aproximadament al cap de 4 hores, arribes a Rio Gallegos, allà esperes 1 hora a que surti el bus direcció a Ushuaia, al cap de dues horetes, arribes a la frontera Xilena, ja que si vas per terra a Terra de foc no tens més remei que passar per territori Xilè.
Fer els tràmits d´aduana, i que et facin la inspecció d´equipatge a la frontera Xilena, és desesperant. El govern Xilè te unes normes molt estrictes, pel que fa a l´entrada de productes naturals al país (encara que sigui en trànsit), per tant quan s´ajunten, busos, cotxes, motos, camions, bicicletes, nacionals i estrangers a la frontera, per fer papers i revisar l´equipatge un per un!!! no hi ha manera de que avancin les cues. Cues, que per cert fas a fora el carrer, i amb un fred que pela!!! Sort que estem a “l´estiu”… Austral és clar…
Al cap de dues hores més has d´agafar un ferry per travessar l´estret de Magallanes, en territori Xilè. Mig adormit, et trobes travessant aquell estret que has sentit tantes vegades a les clàsses de geografía i història, situat en terra inhòspita i que sembla que només existeixi en els llibres. Tot i que estàs fins els collons, de tants canvis i esperes, i estas mort de fred, son i gana, encara et queden ànims, per emocionar-te i sentir que és un gran moment.


Quan surts del ferry ja ets a Terra de foc!!! Illa meitat Xilena, meitat Argentina


4 hores més de bus et porten a la frontera Xileno-Argentina, i la seva corresponent tramitació de papers. Quan per fi tornes a ser en territori Argentí, el bus segueix fins a Rio Grande on para a deixar i recollir gent.
Finalment a les 11 de la nit del dia següent  arribes a Ushuaia, tot trobant a faltar el rètol on posa, Benvinguts al  putu cul del món!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada