dies de viatge

398 dies de viatge

dimecres, 7 de març del 2012

TRANQUIL-LITAT I BONS ALIMENTS, A TITI CACA

Aquest llac situat a 3808 m sobre el nivell del mar, és considerat el llac navegable a més alçada del món, la tutela del qual, comparteixen dos països, Perú i Bolívia. El llac actual és el que queda del llac Ballivían, un antic mar interior. Encara que ara sigui un llac, quan el contemples des de qualsevol turó d´alguna de les seves illes, en un dia calmat, és com un gran mar d´aigües color plata.
Tot i ser la segona vegada que visitem aquesta meravella, (la primera va ser fa uns anys per la part Peruana), el llac no perd encant, i podem corroborar, que és una de les millors estampes que brinden ambdós paísos, i un lloc de visita obligada.
Aquesta vegada varem visitar la Illa del Sol, concretament a la part Nord, a la comunitat de Cha´Llapampa, molt més preparada pel turisme que la Peruana Amantaní, on t´has d´allotjar a cases locals. La Illa del Sol, és el llegendari lloc de la creació Inca i lloc de naixement del sol segons la mitologia Inca. Aquí va ser on el déu Viracocha i el primer Inca, Manco Cápac i la seva germana i esposa Mama Ocllo, varen fer la mística aparició.
Amb una població permanent de 2500 habitants, aquesta tranquil-la illa plena de silencis, (no hi ha transport a motor) racons preciosos, i que la pots recórrer de punta a punta a peu, en mig dia, te varies comunitats tradicionals, jaciments arqueològics desperdigats, molt fàcils de recórrer tot passejant, i platges on xais, burros, porcs i vaques, campen a "sus anxes".
De tota manera, no cal atabalar-se massa,  l´ avantatge d´estar en aquesta illa, és que tens garantides 24 hores de vistes fantàstiques a 360º, només has de demanar el plat estrella (truita acabada de pescar), relaxar-te i gaudir…


La Illa també va ser el punt de retrobament amb en Dani, i amb ell es va acabar la tranquil-litat, però va començar l´alegria. Tanta joia s´havia de celebrar d´alguna manera ben especial….Tots cap a l´aigua!!!…gèl-lida!!!…del Llac Titi Caca.



Actualitzem sabor 5 estrelles, i tanquem apartat fotos Bolívia

1 comentari:

  1. Aquí hi ha hagut censura! On són les fotos del joan i jo fent un calvo? I les tetes blanques de l'esther? Demanem que es depurin responsabilitats...

    ResponElimina