dies de viatge

398 dies de viatge

divendres, 30 de març del 2012

DE "NARIZ" A "PAILÓN"

De la Costa, vàrem tornar a les terres altes, concretament a Riobamba. Aquesta ciutat colonial, no gaire atractiva pel nostre gust, sol ser el punt de partida del recorregut amb tren, fins a Alausí, passant per Sibambe i per l´anomenada espectacular, “Nariz del diablo”. Diem sol ser, perquè un cop allà vàrem saber que fins al Desembre 2012, aquest tram de via està en obres, i els trens no circulen, així doncs ens va tocar retrocedir i anar amb bus fins a Alausí, per a realitzar el trajecte a l´inversa fins a Sibambe i tornar.
Tot plegat massa moguda, per un curt trajecte, hiper-turístic, amb el preu hiper-inflat, i amb uns paisatges bonics, però no mereixedors de la propaganda que els fan.

D´Alausí varem sortir direcció Baños, també molt turístic, i rodejat de pics frondosos, termes i un volcà actiu, El Tungurahua (5016 m), que amb prou feines es va deixar veure.



A part de relaxar-se a les nombroses termes que hi ha al voltant de la ciutat, a l´est de Baños, comença el tram de carretera que va fins a Puyo (60km).
Aquest trajecte passa per diferents cascades, les principals son la d´Agoyán, el Manto de la novia, o el Pailón del Diablo, però en realitat n´hi ha més de 60.
La ruta de les cascades, es pot fer amb taxi, amb transport públic, amb un Tour o amb bicicleta, opció per la qual nosaltres tenim certa debilitat.


Baños, és també la porta d´entrada a l´Orient (l´Amazonía, que en diuen ells), passant per Puyo, i novament aquí, vàrem sentir la crida de la selva…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada