dies de viatge

398 dies de viatge

dissabte, 17 de març del 2012

EL SENYOR DE SIPÁN

El Senyor de Sipán, va ser el responsable de la visita a la ciutat de Chiclayo, la qual te molts punts, per a ser la ciutat més lletja del món. Als voltants, d´aquesta ciutat sense, s´hi van desenvolupar amb força les cultures, Mochicas, Sicán i Chimú, i això la converteix en una base perfecte per a explorar, jaciments arqueològics, museus i tombes. Alguna d´aquestes visites són, el poble de Lambayeque on hi ha el museu de les Tombes reials de Sipán, i el de Ferreñafe, on hi ha el museu Nacional de Sicán, ambdós fàcilment accessibles amb transport públic des de Chiclayo.
El museu de les Tombes reials de Sipan, és un museu espectacular, on s´hi exhibeixen les encara més espectaculars peces, trobades a les tombes al jaciment de Sipán, i al pròpi Sr. De Sipán.
En aquest jaciment s´hi han descobert centenars d´objectes d´incalculable valor, i al 1987, es va descobrir la tomba reial Mochica coberta d´or, del Sr. De Sipán, trobada intacta en el mateix lloc on va restar des del s. III fins que va ser descoberta per l´arqueòleg, Walter Alva.
Les més de 400 joies, amb les que va ser enterrat el governador Moche estan col-locades de manera exquisida, en vitrines blindades, i en ambients foscos (potser massa) amb llum dirigida, per facilitar la seva conservació. Entre les peces del dignatari Mochica destaquen: estandarts de coure daurat sobre tela, la corona de coure daurat amb símbols reials…


Pectorals confeccionats amb coralls…


Orelleres d´or amb incrustacions de turquesa…


Tocats de cotó i penjolls…


La manera com estan exposades les joies, i les explicacions i documentació de la seva difícil recuperació de la tomba, són més que interessants, i només aquest museu justifica de sobres, una visita a la horrorosa Chiclayo.
Pel que fa al no menys interessant Museu de Sicán, s´hi exhibeixen les no menys valuoses joies, trobades a la tomba del Sr. De Sicán.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada