dies de viatge

398 dies de viatge

divendres, 23 de març del 2012

CUENCA I PARC NACIONAL CAJAS

Sortint de Zorritos, tocava canviar de país. Un curt trajecte amb mini-van ens va portar fins a Tumbes, encara al Perú, un bus, fins a la frontera amb Equador, i després de fer els tràmits, cap a Cuenca.
Cuenca, la tercera ciutat més gran d´Equador, i que competeix  en bellesa amb Quito, és una barreja de ben conservades; Places, esglésies, catedrals, carrers empedrats que conviden al passeig, fileres d´edificis colonials, i museus.  
Aquesta ciutat, que ha sigut la nostra porta d´entrada a Equador, ha vingut acompanyada d´agradables sorpreses com: Carrers nets, arquitectura ben conservada, transport públic organitzat, gent amable, i dones guapes; I algunes de no tant: Preus més cars…A part de passejar i visitar alguns edificis de la ciutat, una activitat, va acaparar gran part del nostre temps: La no fàcil feina, de triar un barret. Concretament, el mal anomenat barret de Panamà, que no és típic d´aquest país, sinó d´Equador. L´error, ve de quan es va construir el canal de Panamà, i molts dels treballadors que varen participar en la seva construcció, eren d´Equador, i vestien aquests tipus de barret.
A Cuenca es poden trobar varies botigues on comprar aquesta bonica peça de vestir, que van de les més especialitzades, amb diferents qualitats i barrets fets a mida per encarreg,  que poden arribar a costar 2000$, i infinitat de botigues de souvenirs, i parades als mercats, on també es troben diferents qualitats, però sempre, dintre del conjunt de les dolentes. A que no sabeu per quins ens vàrem decantar??...
D´aquí va venir la feinada, els bons, són elegantíssims i queden perfectes a qualsevol que s´el posi, amb els dolents la cosa es complica, però al final ens en vàrem sortir prou bé…


Cuenca, és també una base perfecte per a visitar el PN Cajas, que queda a 30 Km de la ciutat. Hi ha molts camins senyalitzats, ideals per al senderisme, i per a recórrer els nombrosos llacs, que hi ha repartits per a tot el Parc, però el temps no va acompanyar gaire…Actualitzem sabor 5 estrelles Perú.

1 comentari:

  1. jaja quina gràcia lo dels barrets de Panamà! jo ho sabia per una pregunta del trivial, i no és broma.
    Com us va tot, nosé si dir parella o,,, ;)
    records a tots tres!

    ResponElimina