dies de viatge

398 dies de viatge

dijous, 29 de març del 2012

PARC NACINAL MACHALILLA

Després de fer una parada expres a Guayaquil, la ciutat més gran d´Equador, que no ens interessava per res,i on varem descobrir que te un equip de futbol que ens resulta més que familiar, vàrem arribar a Puerto López.


Aquesta petita població, un destí turístic i destartalat a la costa Equatoriana, és conegut perquè durant els mesos de Juny, Juliol i Agost venen a aparellar-se les les balenes “jorobadas”, prop de la costa i per la seva proximitat al Parc Nacional Machalilla.
Com que esperar-nos fins al Juny, no ens va massa bé, com si diguéssim…Ens vàrem dedicar a explorar el Parc Nacional, que protegeix platges aïllades, formacions coral-lines, dues illes i una selva tropical humida i seca, que fa anys s´extenia al llarg de la Costa del Pacífic per Centreamèrica i Sudamèrica, però que actualment pràcticament ha desaparegut.



A 10 Km de Puerto López, hi ha la “Playa de los Frailes” que forma part del PN. En aquest sector, a més de la pròpia platja, que és espectacular, es poden fer petites caminades per arribar a un mirador, o a altres platges, com “playa negra o playa tortuga”,  que queden més amagades i que són tan o més espectaculars. Totes elles són ideals per al bany, i per passar un abrasador dia de platja, rodejat de famílies Equatorianes.



La joia de la corona del Parc, és la Illa de la Plata, situada a unes dues hores amb barca de Puerto López. Aquesta Illa, anomenada les Galápagos dels pobres, i que sense haver estat a les Galápagos, ens sembla del tot exagerat, és l´hàbitat de colònies d´aus marines i concretament del “Piquero patas azules”, que si que és veritat que només viu aquí, i a les Galápagos.


L´entorn d´aquesta frondosa illa, rodejada de bonics penya-segats, val la pena, tot i que el preu (25$) és un pel exagerat, tenint en compte que et diuen que et portaran a fer Snorkel, sabent que en aquesta època de l´any, l´aigua esta tant moguda, que no hi veus a més d´un pam de distància.
Aquí, ens separem definitivament d´en Dani, que pren un camí oposat al nostre, desfent així el que ha sigut el trio més perfecte de la història de la humanitat. Un petó molt gran amic, i fins aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada