dies de viatge

398 dies de viatge

dijous, 6 d’octubre del 2011

TANJUNG PUTING (Kalimantán)

Kalimantán alberga una de les últimes grans selves tropicals del planeta, i és refugi de quasi tota la població mundial de l´últim gran simi asiàtic: L´Orangutan.
Aquest era el nostre objectiu, juntament amb el Proboscis Monckey (“mono narigudo”), amb la panxa grossa i el nas llarg, espècie que es troba únicament a Borneo. En el PN Tanjung Puting, la presencia d´ambdós animals està assegurada. Tot i que els Orangutans ja els havíem vist a Sepilock (Malàisia), aquí els tens a tocar, però en el sentit literal de la paraula. Sovint has de fer un pas enrere, perquè et passin pel costat, i aguantar-te les ganes d´acariciar-los l´esquena. La seva mirada és irresistible i el seu desplegament de “moneries” encomiable.
El que diferencia la visita a aquest parc, de qualsevol altre aventura selvàtica, és el sistema de transport, menjar, i allotjament. Vam estar 3 dies, remuntant el riu Sekonyer amb un Klotok, visitant els 3 campaments situats a la selva (Leakey, Pondok Tangui i Tanjung Harapan), navegant de dia a marxa lenta per les aigües tranquil-les del riu, observant fauna, menjant, dormint, menjant, dormint, menjant dormint i tornant a dormir al vespre a la coberta del vaixell, en mig de la selva i els seus sorolls.
Un Klotok, és un vaixell, amb més o menys comoditats (depèn del que paguis, o no…), que per nosaltres va resultar ser un oasis mòbil, i un plaer inesperat a Kalimantán, amb una tripulació excel.lent, sobretot per la cuinera, que es deuria pensar que veníem de passar una guerra, i per l´Arsyad, el nostre guia Dayak, que es coneixia la selva pam a pam.


L´experiència del Klotok, no és barata, pels stàndards Indonesos, però és del tot recomanable, i si tens sort amb el vaixell i la tripulació, es pot convertir en una experiència única.
Aquest va ser el nostre últim destí a Borneo. Des de l´avió que ens portava a Surabaya (Java), poc abans d´aterrar, vèiem les primeres cases d´obra i teulades metà.liques… Allà mateix vàrem començar a enyorar Kalimantán.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada