dies de viatge

398 dies de viatge

dissabte, 22 d’octubre del 2011

POBLATS TRADICIONALS I AIGÜES CALENTONES (Nusa Tenggara)

La següent destinació va ser Bajawa, ciutat base per a explorar els poblats tradicionals que hi ha als seus voltants, i que estan habitats per més de 60.000 Ngadas i on hi ha també rius d´aigües termals, que per nosaltres van suposar el primer bany d´aigua calenta, des de no recordem quants mesos enrere.
Aquí vàrem tornar a coincidir amb en Julien, l ´Emilie i l´Spyros, amb els quals varem llogar una moto per anar a visitar els poblats de Bena i Wogo, que són els més tradicionals de la zona, amb bonics ngadhus i bhagas, típiques cases sobre pilars de fusta amb alts sostres de palla, i estructures megalítiques.


I Algun que altre parent de l´Eduard Ponset, també… (chiiiiiiiist!!!)


Tot i que han arribat als poblats certes comoditats modernes com l´electricitat, les velles creences animistes persisteixen i la majoria dels Ngadas practiquen una barreja d´animisme i cristianisme. Adoren a Gae Dewa, un déu que uneiX el Dewa Zeta (el cel) i la Nitu Sale (la terra). Símbols evidents de que continua la tradició son els parells de ngadhu i bhaga, que encara hi ha als poblats. El ngadhu (mena de para-sol amb la teulada de palla), simbolitza el mascle, i la bhaga (caseta en miniatura amb teulada de palla), simbolitza la femella, i cada parell s´associa a una certa família dintre d´un poblat.
També estan vigents els ritus per a la fertilitat de l´agricultura, així com les cerimònies que commemoren el naixement, la mort o la construcció d´una casa.
A Bajawa ens vàrem retrobar amb l´Anna i en Cèsar, amb els que havíem tingut una fugaç trobada al PN Bromo (http://www.sentintelmon.blogspot.com/).
Aquesta vegada, sense presses i acompanyats per un dia de pluja, vàrem compartir llargues xerrades sobre existència humana, plantejaments de vida i experiències viatgeres, per arribar a la conclusió que viatjar val la pena, només per a conèixer gent com vosaltres.


Ens vàrem acomiadar, però només per un dia, a l ´endemà ens retrobaríem a Moni, per anar a visitar el PN Kelimutu i els seus llacs de tres colors. (o dos…)


2 comentaris:

  1. Eiiiiiiiiii!!!!! Cangurus!!!
    Joan en Cèsar ja fa pipi amb la mangera de plàstic! només heu de mirar el blog!
    Demà passat aterrem a Darwin, després de 10 dies a Timor Est, un país per descobrir!
    Esperem noticies vostres!
    Molts petons

    ResponElimina
  2. Ca c'était une super journée ! avec un spa naturel grand luxe pour récompenser une journée de mauvaises routes perdues dans la campagne !
    Bises

    ResponElimina