dies de viatge

398 dies de viatge

dimarts, 25 d’octubre del 2011

PRIMERES HORES A AUSTRÀLIA…”A robà carteraaaaaà!!!!”

Després de 4 horetes de vol + canvi horari + recollida d´equipatge, a les 5 del matí i mig adormits, ja érem a Darwin.
El primer món (??), ens va despertar, a base de clatellades: Bus Aeroport-Darwin centre 13 AU$ p/p, un café “aigua-xirri” i sandwich de dues llesques amb formatge 9 AU$, dormir en habitació compartida 25 AU$ p/p, connexió a internet 2 AU$ mitja hora (de bars amb wi-fi il-limitat, a canvi d´una coca-cola, res, això ja no és Àsia), una pizza 20 AU$, un paquet de Marlboro 18 AU$ (ja havíem carregat a Indonèsia), un cafè “expresso”, com els nostres vaja, 4 AU$, un bitllet de bus Darwin-Alice Springs (d´acord són 1498Km)…500 AU$!!!, excursions per a visitar la gran quantitat de Parcs Nacionals que hi ha a Austràlia, a tall de 120-150 AU$.
Les distàncies a Austràlia son enormes, però a més quan arribes a una ciutat principal, després encara hi ha 100-200-300-400 Km o més, per a arribar al lloc en qüestió. Així doncs si no tens transport propi, és difícil lliurar-se dels Tours organitzats.
Necessitàvem sol-lucionar transport, menjar i dormir, i a aquest ritme de preus, després d´Austràlia ens vèiem a casa. No ho vam dubtar ni un instant, la sol.lució va ser el que es convertiria en el nostre bus, el nostre llit i el nostre restaurant, durant els propers 14 dies.




Dels preus desorbitats d´Austràlia ja ens n´havien advertit, i pel que fa a les distàncies només cal mirar els números. En algun moment ens vàrem plantejar eliminar Austràlia de la nostra ruta, però després de llargues discussions, varem decidir que era una llàstima passar-la de llarg. Vàrem decidir passar-hi només 21 dies, ho sabem, una quantitat de dies ridícula per a un país tant gran.
Podíem rebentar el pressupost, volant d´una punta a l´altre, veient les 4 icones més significatives d´aquest país, sense quasi posar-hi els peus a terra (no ens venia de gust), i ens encantaria fer tota la costa Est, i anar a veure la gran barrera de corall, però donat que no hi ha ni temps ni pressupost, i que es podria dir que portem 3 mesos d´escull en escull de coral, ens hem decantat per recórrer els Territoris del Nord, de Darwin fins a Alice Springs.
Aquest territori, amb una extensió de 1.349.129 Km2, està farcit d´espectaculars Parcs Nacionals, i a més hi ha una cosa, que ens feia especial il-lusió des de que vàrem sortir de casa; L´aventura de creuar per carretera, les terres inhòspites de l´Outback Australià.
La resta de dies els dedicarem a Sydney i els seus voltants.

En menys de 24 hores, ja vàrem veure 3, de les típiques estampes Australianes: Cocodrils en forma de bota als peus dels Australians, cangurs, i molts!!! Morts a les vores de les carreteres, i aborígens (que sembla que els anomenin així, perquè indígena seria massa fàcil de confondre amb indigent), bruts, alcoholitzats i drogats deambulant pels carrers. Era del tot desalentador, però confiàvem que en pocs dies, canviarien les nostres primeres impressions.

1 comentari:

  1. Hola guapos, ja he pogut veure que esteu de conya, i com sempre en la vostra salsa, cuan veig per la tele aiguats o terratremols penso en vosaltres i miro el blog per asegurar-me de que esteu be, no puc evitar preocupar-me. Veig q australia es una ruina, a veure si tindreu que taballar, ja os veis amb la gorra del Mc Donals, jejejeje.... petns Ana i Sali

    ResponElimina