dies de viatge

398 dies de viatge

dimarts, 6 de setembre del 2011

L´HOME DE LA SELVA (Orang-utan)

L´Orangutan és l´únic gran simi que viu fora de l´Àfrica. Un mascle adult pot arribar als 2,25m de mà a mà i pesar fins a 140 Kg. Antigament es deia que un Orangutn podia creuar tot Borneo, saltant de branca a branca dels arbres, sense tocar el terra, actualment degut a la destrucció del seu hàbitat, es calcula de n´hi ha al voltant de 11.300 a les selves de Sabah i Sarawak, i el seu futur és incert. En els últims 20 anys la població ha disminuït en un 40%.
El Centre de rehabilitació d´Orangutans de Sepilok, és un dels 4 santuaris d´Orangutans que hi ha en el món. S´estén per una aresta de la reserva de selva tropical de Kabili-Sepilok,  ocupa uns 40 km2, i ofereix una gran oportunitat per a veure aquest gran primat de mirada intel.ligent, de ben aprop. Tenen un 96% dels gens igual que els humans, i veure´ls actuar; Com juguen els petits, com mengen, com caminen, com reaccionen quan apareix el mascle dominant, o com una mare cuida a la seva cria, és realment increïble.
Els orangutans orfes i ferits arriben a Sepilok, per poder-los tractar i ser reintroduïts a la selva. Viuen en llibertat, però dues vegades al dia, se´ls deixa aliment en unes plataformes situades a la selva, perquè ells hi acudeixin a menjar, voluntàriament. L´èxit del centre però, també té la seva part negativa, el contacte amb els humans ha exposat als orangutans a malalties, que impossibiliten la seva reinserció al medi natural.
La visita al centre, és suficient per a saciar les nostres ànsies de veure aquest animal, però res a veure, amb trobar-te´l a la selva en llibertat…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada