dies de viatge

398 dies de viatge

diumenge, 11 de desembre del 2011

SI NO È EN PEKIN, È EN PUCÓN

La ciutat de Pucón, s´ha fet un lloc en el mapa com a meca dels esports d´aventura, els seus carrers són plens d´operadors que ofereixen incomptables activitats a l´aire lliure, com Rafting, excursions amb cavall, amb bicicleta, amb raquetes de neu, Kayak, Canopy, tirolina, escalada, etc…
Pucón està situada en un dels extrems del llac Villarrica, i descansa als peus de l´actiu volcà de 2847m que porta el mateix nom i que fer-ne el cim era el nostre principal objectiu. El Villarrica és un volcà basàltic amb un cràter obert i una violenta història, que inclou 4 erupcions fatals. És increïble veure com la gent viu aparentment impassible a la ombra del volcà, que treu fum i cendres a diari, i que hauria de tenir alguna reacció cada 30 anys, i la última petita erupció va ser al 1984, o sigui que feu comptes…


L´ascensió fins al cràter del volcà, suposen 4 hores de duríssima pujada caminant per la neu, que per sort estava en perfectes condicions, i ens va facilitar la pujada. Un cop a dalt, el primer que t´arriba són les fortes alenades de solfur, i els trons de les entranyes del volcà, si a més tens la sort de pujar en un dia excel-lent i amb un sol radiant les vistes a 360º són espectaculars, i la cendre que escup constantment el volcà Puyehue uns kilòmetres més enllà, ens les va respectar prou.
La part més divertida de la sortida, és la baixada, les 4 hores de pujada es converteixen en una de baixada d´una hora, amb “culo-patín”, t´asseus a sobre un plàstic, i a baixar la muntanya!!! No podríem haver celebrat Sta. Esther de millor manera!!!


Prop de Pucón també hi ha el parc nacional de Huerquehue ple de rius, cascades, araucàries i llacs alpins, que ens ha deixat fer un primer tastet del que intuïm que ens trobarem més endavant.


De moment demà marxem cap a Argentina, sí ja, tant aviat!!!, però tornarem a Xile d´aquí a pocs dies. És el que tenen els Andes, és la frontera natural entre aquests dos països i hi ha coses interessants per fer a totes dues bandes, així doncs anirem recorrent la serralada i creuant per allà on ens deixin, a mida que anem baixant cap al Sud.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada