dies de viatge

398 dies de viatge

dimarts, 16 d’agost del 2011

COSTA D ´ANDAMÁN

Després de marxar de Koh Tao, vàrem fer el salt cap a les platges de Sud-Oest de Tailàndia. Contra tota predicció, hem trobat un temps perfecte (ara és època de pluges), amb dies assolellats, i aigües tranquil-les (a estones). Venir durant l´estació de pluges en aquesta zona, és trobar, grans descomptes en els allotjaments, ambient tranquil, platges desertes, i el millor de tot; Si normalment en aquest país la gent és tirant a calmada, per aquestes contrades, i en aquesta època, tots plegats feien cara d´estar pensant “m´està estresssssssssssaaaaaando…” 
Nosaltres per no trencar l´harmonía, hem dedicat els dies, a la combinació prefecte, de: Sol, platja, snorkel i cervesa…
Ko Lanta, és la més gran de les 52 illes que formen el Parc Nacional marí de Ko Lanta. En el poble de Ban Sala Dan i repartits per totes les illes, s´hi poden veure moltíssims, bars, restaurants, ciber-cafès i Seven Eleven, la qual cosa indica que en alguna època de l´any, deu estar plena de gent, però ara mateix, molts locals estan tancats, i la gent de l´illa, passen les hores fent petites reparacions, suposem que preparant-se per l´arribada de gent, o bàsicament….descansant, jugant a cartes, o fent petar la xerrada. 
Al Sud de Ko Lanta, hi ha una assentament permanent, de gitanos del mar. Els moken mantenen la seva cultura ancestral basada en el mar, el seu idioma no s´assembla a cap altre, i es creu que varen emigrar al Mar d´Andaman, des de Xina fa 4000 anys. Alguns encara són nòmades, i deambulen pel mar la major part de la seva vida. Durant l´estació de pluges, ocupen cabanes permanents a terra ferma. Pesquen per a menjar, i del peix que els sobre l´assequen per a comerciar en mercats locals, i poder cobrir altres necessitats. Nosaltres els vàrem trobar, ajassats a les entrades de les seves cases, des d´on amb prous feines aixecaven el cap per veure qui havia arribat.
Les platges de la illa, ara mateix no és troben en el seu millor moment, tal hi com ens varen explicar, ara el vent bufa del mar cap a la illa, així doncs les platges estan escandalosament brutes, però no hi veuràs ningú que les netegi, simplement esperen que durant l´estació seca, el vent bufi de la illa cap al mar, i se la torni emportar, a on? Doncs ves a saber a quina costa, de quin país del Mar d´Andamán….
Encara que les platges de Ko Lanta no convidessin al bany, a poca estona amb barca, a la zona est, hi ha emplaçaments per l´Snorkel, i alguna platja de sorra blanca, que són: A-co-llo-nants!!! I la Morakon cave, una petita platja que s´ha format dintre d´un pinacle de pedra calissa en mig del mar, pel qual només s´hi pot accedir nedant per sota la pedra.
Des d´aquí, es pot visitar l´arxi-coneguda-hiper-turística illa de Ko Phi Phi. Nosaltres no teníem intenció d´anar-hi, però el fet d´estar a només una hora de ferry, va ser massa temptador i de cop, ens van entrar ganes de veure, allò que alguns qualifiquen de tant horrorós.
I sí, efectivament, és refutudament turística, i un cop allà, et venen ganes de cridar a tothom: “per una vegada que venim, ja podríeu haver tingut el detall de deixar-nos sols!!!!!”, però les platges, decorades amb altíssims penya-segats i l´entorn, són senzillament espectaculars. Aquí, vàrem aprendre a diferenciar, el blau turquesa del verd maragda, i el verd jade.
El nostre miserable pressupost no ens va deixar altre opció que haver de dormir (o no) a Tonsai Village, on les nits es passen a base de buckets plens de gel i alcohol de garrafa, i Xumba Xumba a tot drap, al més pur estil de la ruta del “baKalao”, però de no ser així, hi ha hotels en platges solitàries, on només s´hi pot accedir amb barca, que estan en entorns que tallen l´alè. Durant el dia es pot anar caminant a la platja de Long Beach, que és tal hi com la somiaries, i també hi ha excursions amb barca per anar a visitar, entre d´altres la platja de Maya Beach, que passarà a la historia, per ser on en Leonardo DiCaprio, s´hi va fumar una canuto a la pel-lícula “The Beach”. A nosaltres fer l´excursioneta ja ens va semblar tal guirada, que si la feiem, ens donava la sensació que ens havien de treure el títol de viatger!!!
Tot s´ha de dir, que durant la nit, no vàrem tenir més remei que unir-nos a la festa!!!, que després de 3 mesos i mig fora de casa, tampoc va anar del tot malament….

Ampliem secció fotos Tailàndia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada