dies de viatge

398 dies de viatge

dilluns, 8 d’agost del 2011

AQUELL DIA EN EL PARADÍS…

Aquesta última setmana l´hem passada a la illa de Koh Tao (Sud-est de Tailàndia). Aquesta illa d´uns 5.000 habitants, i 21 Km2, és la menys desenvolupada turísticament, de les illes que hi ha a la zona, com Koh Samui i Koh Pha-ngan.
Tot i que pots trobar alguns racons molt tranquils, amb platges d´aigües color turquesa i boscos que arriben fins a la mateixa sorra de la platja, com Freedom Beach, Tanote Bay, Shark Bay, Mango Bay, Ao Leuk o Hin Wong Bay, també hi ha zones plenes de bars, restaurants, ciber-cafès, i agències de viatges, com Sairee Beach, Mae Haad Bay o Chalok Baan Kao Bay, les quals pots esquivar fàcilment, si el que busques és tranquil-litat. Aquí, com en moltes ocasions, el paradís va a cop de talonari, com més bonica i apartada és la cala on hi ha un resort, més car és, però la platja es de tots, per tant, la tònica general d´aquests dies ha sigut: caminar (sempre hi ha una ànima caritativa que et carrega a la moto, o al “portabultos” d´una ranxera) + cala + pícnic.
Si a algú li serveix de consol, qui afirma que les millors platges del planeta són aquí, és perquè probablement no ha estat a Menorca o a Formentera. El que no es pot comparar és el preu, ni el que no es veu a simple vista, sinó que està amagat al fons del mar.
Koh Tao, és considerat un dels millor llocs del món per a practicar submarinisme, i dels més barats i amb agencies de més qualitat per a obtenir un certificat, que et servirà per fer submarinisme a qualsevol lloc del món. Aquest paradís submarí, d´aigües càlides i transparents, repletes de peixos de colors i esculls de corall, té alguns enclavaments perfectes per a practicar aquest esport.
Si el pressupost o les ganes no permeten fer un curs de submarinisme, una alternativa molt recomanable és l´snorkeling (del nedar amb olleres i tub, de tota la vida, ara s´en diu així).
En molts llocs, des del mateix peu de platja, es poden veure coralls i quantitat inimaginable de peixos de colors (aquí t´en penedeixes d´haver fet el ronyes i no haver-te comprat una càmera subaquàtica per 250€ a Bangkok), i fins hi tot taurons i tortugues (que nosaltres no em vist). També pots apuntar-te a una excursió, que et porta a diferents cales i a la illa de Koh Naang Yuan, amb un vaixell amb 50 persones més, o acostar-te al port i preguntar directament a algun dels propietaris d´una barca de popa llarga (després d´anar-hi durant 3 dies seguits, i regatejar fins a la sacietat, la diferencia no és tant gran).
Les hores restants, les hem dedicat a agafar el ritme tranquil d´aquesta illa, a fer vacances de les vacances, a la vida contemplativa, a jugar a "lost", i a veure els dies passar.

Els dies vénen i van…

Vénen i van…

Vénen i van…

Vénen i van…

Vénen i van…
 

Van i vénen!!!...

1 comentari:

  1. osties s'hem cau una llagrima amb les fotos ... avui hem llevare a les 6 del mati per fer un simil amb la platja de Lloret. ffffffffffffffffffffffff quina enveja reisssssssss

    ResponElimina