dies de viatge

398 dies de viatge

dimecres, 9 de novembre del 2011

ULURU-KATA TJUTA I KINGS CANYON

A partir d´Alice Springs, encara ens esperaven 445 Km més, fins a arribar a Uluru-Kata Tjuta National Parc.
L´impressionant monòlit de l´Uluru és un d´aquells destins en el que tens la sensació, de que el munt de kilòmetres que arrossegues des de que vas sortir de casa, i les forces que et van fer decidir a emprendre un viatge per tot el món, t´arrossegaven fins a aquesta mole, que s´alça en l´horitzó, tant solitària i tant prodigiosa alhora.


No hi ha res que s´identifiqui més amb Austràlia, que Ayers Rock (Uluru) fa 3,6 Km de llarg, 348m d´alçada i es creu que dos terços de la roca estan sota a terra.
Uluru és un lloc sagrat pel poble aborigen dels Anangu, que són oficialment els amos del Parc, que està llogat a Parks Australia i que administren conjuntament. La roca canvia espectacularment de color amb el vaivé de la llum, que va d´un color ocre amarronat durant el dia, fins a taronges, i vermells cada vegada més intensos durant la posta del sol.
Un dels moments àlgids de la visita (fins i tot del viatge), és l´extenuant pujada al cim de l´Uluru, tot i que els Anangu et demanen que no ho facis, perquè és perillós i quan algú pren mal per a ells suposa un difícil tràngol. Des de aquí els demanem disculpes, però la mirada a 360º de l´Outback, completament pla fins on allarga la vista, dona la sensació d´estar en el centre de l´univers.

A uns 300 Km de no res, hi ha un dels llocs més espectaculars d´Austràlia central, els Kings Canyon National Park. Una caminada de 6 Km, no apte per persones amb vertigen, et condueix per un sender que voreja el canó de 100m d´alçada, entre roques de formes capricioses i  vermell intens. Les vistes des de dalt són espectaculars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada