dies de viatge

398 dies de viatge

divendres, 1 de juny del 2012

EL BAKTÚN 13

En el moment que vaig decidir que visitaria Guatemala i Yucatán, i les seves famoses ruïnes Maies, encara no sabía que les coneixeria en un moment crucial i molt important del calendari Maia: L´any de la fi del Baktún 13.
Així com el calendari Gregorià compte series d´anys, conegudes com a dècades, segles i mil-lènis, el calendari Maia, contava series de vint anys, anomenades Katún i sèries de 20 Katuns (20x20= 400, bé 394.3 anys exactament), anomenades Baktún. D´acord amb aquest calendari el 21 de Desembre de 2012, és l´últim dia del tretzè Baktun.
Les prediccions Maies del calendari que acaba amb el Baktun 13, sovint són interpretades com a catàstrofes mundials, que es tradueixen, segons diferents sectors, amb la fi del món, prevista pel 2012…(no se quantes en portem ja).

A principis de Desembre de l´any passat es varen reunir varies comissions d´indígenes de Guatemala i altres països, per tal d´integrar tots els guies espirituals a aquest gran aconteixament, i parlar dels fets que esdevindran a partir del 21 de Desembre de 2012.
Podeu estar tranquils, perquè els sacerdots ja han anunciat que no serà la fi del món, però serà època de canvis i grans, un canvi per a tots els éssers humans, la societat, la política econòmica i la religiosa. Venen 25.000 anys de pau i tranquil-litat, i tots els qui visquem en aquest temps, tindrem la necessitat de buscar la força espiritual dels nostres avantpassats. Actualment no estem educats espiritualment, estem educats materialment, hem perdut tota fe en les coses, i en la nostra història. Amb la fi del Baktún 13 (que els Maies varen batejar amb el nom de: Baktún de la transformació de la matèria), acabarà l´era del materialisme, portarà molts aconteixements en tots els camps, i un canvi de vida en les generacions futures…La nova generació que vindrà, serà una nova època d´espiritualitat.

Compte doncs que els Maies la sabien molt llarga, i no patiu que no m´ha raptat una secta ni m´he quedat penjada de la parra en un viatge de Peyote, només volia que ho sabéssiu perquè m´ha cridat l´atenció la coincidència, ja que tal i com està el pati, està clar que la cosa no funciona…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada