dies de viatge

398 dies de viatge

dimarts, 29 de novembre del 2011

BALENES, COMIATS, I EL JOC DEL GAT I LA RATA

Situada en una península preciosa, i rodejada de pics nevats de 2600m d´alçada hi ha Kaikoura. L´abundància d´espècies marines es degut a les corrents oceàniques i a la plataforma continental: El fons del mar s´enclina gradualment des de terra ferma fins als 90m de profunditat, i després hi ha un desnivell vertical de 800m de profunditat, on convergeixen les aigües càlides i fredes. Quant la corrent del Sud, arriba a la plataforma continental, crea un aflorament que provoca l´ascens de nutrients des del fons fins a la zona d´alimentació.
Aquí sí que vàrem veure balenes, no tant de prop, però vives, i tot i que l´únic que arribes a veure és el llom, la cua, l´experiència és inoblidable.

A partir d´aquí vàrem marxar cap a Christchurch, per separar-nos d´en Betu i la Míriam, que tornaven cap a casa (i ja hi, son sans i estalvis). Han estat 23 dies amb una companyia immillorable, que restaran en la nostra memòria, pels increíbles entrepans de tonyina i formatge, les “fritangues”, les escasses dutxes, per la dansa del potorro, el Briking Dance i perquè "yo zoy hitano, y vengo a tu cazamiento".


A nosaltres després d´estudiar l´opció d´anar a una illa del Pacífic, i desestimar-la per falta de pressupost, ens va sortir una recol-locació d´un cotxe de la Jucy. Això que vol dir? Doncs que molts viatgers, lloguen els cotxes a Auckland, i el deixen a Christchurch, així doncs les companyies de lloguer necessiten, que algú els torni els excedents de cotxes en una ciutat, per portar-los a un altre. És així com per zero eurus eh…!!, bé l´assegurança i la gasolina, teníem 5 dies per tornar a Auckland.
Aquesta llauna, és la que ens faria de casa, transport i llit durant els següents 5 dies, tota una experiència!!!...(per oblidar)


Vam tornar direcció Nord, fins a Kaikoura, però aquesta vegada no va ser per veure balenes, sinó per veure, per fi, després de creuar 100 mails i d´estar jugant al gat i a la rata durant 23 dies, a en Marci (de Calella i que també esta fent la volta al món) i a la Marta, que ja no sabem ben bé d´on és (Anna ja pots dormir tranquil-la). Des d´aquí us desitgem a tots dos, molta sort, i bons viatges!!! Esperem retrobar-vos, però no a Calella, que sigui en un país ben llunyà i com a mínim tant increïble com aquest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada