dies de viatge

398 dies de viatge

dilluns, 22 d’agost del 2011

TAURONS, TORTUGUES, CORALLS I AIGÜES TRANSPARENTS!!

Després de passar la frontera Malaia, vam manar de dret a les illes Perhentian. El canvi cultural més visible tan punt entres en aquest país, és que Malàisia, tot i la barreja multiètnica, amb habitants Malais, Xinesos i Indis, és per sobre de tot de cultura islàmica. Tot hi haver-hi llibertat de religió,  l´islam és la religió oficial de Malàisia, així doncs deixem enrere les Pagodes, per veure mesquites per tot arreu, dones amb Tudong (el bel), i alcohol escàs i car.
Prop de la frontera, la influencia Tailandesa és inevitable, tot i així la primera impressió, és que aquí la gent és molt més seca, no sabem si només succeïx en zones turístiques, però a vegades la manera com ens ignoren, ens resulta molt còmica (val més agafar-s´ho bé).
Hem arribat a Malàisia, en època de Ramadhan, així doncs, si normalment solen ser d´una tranquil-litat que fereix a un occidental, aquests dies, sobretot aquí a les illes, en plena temporada alta, restaurants, bars, botigues i hotels, funcionen a mig gas, fins al punt de no aixecar-se ni per portar-te la carta en un restaurant, o passar-se el dia dormint per tots els racons. Quan arriba el vespre, mengen i sembla que s´activen una mica més, però igualment, costa arrancar-los un somriure.
Després d´estar durant 20 dies de illa en illa al Sud de Tailàndia, la veritat, és que vàrem arribar sense gaire entusiasme a les Perhentian. Podia tenir un paradís tropical les platges de sorra més blanca, l´aigua més transparent, i els coralls de colors més intensos??!! Doncs sí!! l´aigua del mar d´aquest parc marí, en aquesta època de l´any, sembla sortida d´una ampolla d´aigua mineral, i sense exagerar. Els coralls, i peixos de colors es poden veure des de la barca.
Pulau Perhentian, està format per dues illes, Pulau Kecil (on vàrem estar nosaltres) i Pulau Besar, no hi ha caixers automàtics, ni bancs, ni telèfons públics, ni carrers, ni enllumenat públic, on acaba la sorra de la platja, comença la jungla.
Aquí, una vegada més vàrem decidir-nos a fer snorkel i va ser, on per fi, vàrem poder veure tot allò que ens havien promès a les Illes Tailandeses. Vàrem poder nedar entre coralls, amb una tortuga immensa, peixos pallasso (en Nemo) per tot arreu, 1000 peixos de colors i amb taurons!!! Bé, eren dos i petits….Quan et porten al Shark point i aconsegueixes llençar-te a l´aigua, desitges amb totes les teves forces, no trobar-te´n cap… Al cap d´uns instants (si tens sort), veus que se t´apropen silenciosament, t´observen….i s´en van nedant més cagats de por que tu!!, a partir d´aquí ja només vols que n´apareguin més, però has d´aprofitar el moment, veure´ls dos vegades en un mateix dia, seria tenir massa sort.



1 comentari:

  1. Quina foto noooo? No vegis neeens! Això ja comença a fer "denteta" ehhh?
    Volem méssss fotos! I més balls tradicionals!!
    Muaaks

    ResponElimina