dies de viatge

398 dies de viatge

dilluns, 20 de juny del 2011

MITES I LLEGENDES

Sempre que ens havíem plantejat viatjar a Xina, ens tirava enrere el fet de sempre havíem sentit a dir, que viatjar per Xina era mot difícil perquè ningú parlava Anglès. Que havies d'anar organitzant el viatge sobre la marxa, en agències Xineses, perquè un viatge independent era molt difícil.
En part és veritat, la gran majoria de gent no parla Anglès Britànic Acadèmic (sobretot gent de mitjana edat cap amunt). Per altra banda són gent molt comunicativa i quasi sempre disposada a ajudar-te. Donat que els nostre Anglès és pèssim, estem en igualtat de condicions, i per comunicar-se res millor que bona voluntat (posaríem com a exemple, dos nens petits quan juguen,o dos borratxos que parlen idiomes diferents, oi que s'entenen??, i no sabem com?? doncs això...).
També ajuda molt demanar a la recepció de l'hotel que t'escrigui amb Xinès, el llistat de noms on vols anar aquell dia, i si estàs molt apurat, només cal ensenyar el paperet a qualsevol vianant, i t'indicarà cap on vols anar. Si trobes algun interlocutor dur de closca, en busques un altre i ja està (serà per Xinesos als carrers!!!).
Pel menjar? Quan la carta només està en Xines? Xupat... assenyales el plat que et faci el pes d'algun dels comensals del restaurant. Quan més color tingui més fortot de gust serà....si no vols córrer el perill de menjar rata, serp, o gos, millor demanar algun plat que només contingui vegetals.
Tot això es dona en situacions extremes. En situacions normals, la majoria de nois i noies joves, sobretot a les ciutats, parlen o tenen nocions d'Anglès. Moltes vegades volen seure amb nosaltres per practicar-lo (pobrets, amb nosaltres!!!...), i fins hi tot l'Espanyol (Aquest el portem una mica millor). Fa basarda pensar que si fins ara només parlant Xinès s'estan fent els amos del món, ara que s'han adonat que als joves els fa falta aprendre idiomes, que déu ens agafi confessats...
Potser en zones més rurals, com a Yunnan, és on hem pogut tenir algun petit contratemps per culpa del  idioma, però res que no es pugui resoldre, amb un somriure i un bitllet de 5 Yuans.
Volem remarcar, que parlem de zones turístiques, a Santa María del Corcó de Xina...no sabem que hi passa, però segurament, no parlen Anglès.
Xina està tota ella en obres (autopistes, ponts, línies de tren, gratacels, hotels, pantans, cases, pisos...) i porta una inèrcia de desenvolupament imparable. És evident que esta patint una modernització espectacular, amb el conseqüent canvi sociocultural. Algunes zones rurals tenen els dies comptats, així doncs, qui la tingui entre cella i cella, val més que s'afanyi a venir el més aviat possible.

2 comentaris:

  1. Està clar q us haig d'enviar, per Seur, en Pakitu perquè trepitgi la gran muralla, noooo??? Ok, ara m'hi poso!
    Nens, ja veiem q us enteneu de conya amb els "xinus", això per vosaltres és bufar i fer ampolles! Ara, oju amb el q mengem ehhh???
    Un ptó guapooos!

    ResponElimina
  2. Heeeeeeeeeiiii..... Joan i menuda!!! un peto molt gran sobre tot al joan pel seu sant.
    Lo vostre es viure i lo de mes son tonteries!! Petoooooooooooooooooooooooooooooooooooons

    ResponElimina