dies de viatge

398 dies de viatge

dimecres, 18 de maig del 2011

TREKKING AL CAMP BASE DE L´ANNAPURNA


Després  8 dies, 78 kilòmetres, 2480m de desnivell,  40 hores acumulades, de caminades amb pujades destrossa- bessons, i baixades destrossa-genolls, sota sol, pluja, vent i pedra (pot ser tot en un mateix dia!!!), i mil milions de NAMASTEEEEEEEEEEEE, ahir vàrem arribar a Pokhara, i avui ja tornem a ser a Katmandú.

Ahir mateix, vàrem acabar la ruta del Santuari de l´Annapurna,  que ens va portar fins al camp Base de l´Annapurna (4130m). Hi ha trams duríssims, i estem fets pols, però molt satisfets. Algú ens va dir una vegada “La montaña para disfrutarla, hay que sufrirla”, i us podem ben assegurar que aquesta l´hem gaudit… i molt.

Hem travessat pobles , alguns dels quals sembla que hagin quedat aturats en el temps, com Tolka, Landruk o Ghandruk, en els quals qui no té un lodge per allotjar als turistes, es dedica a treballar la terra, cuidar el bestiar, fer llenya per l´hivern;  d´altres són petits assentaments de Lodges per als turistes, on la gent no fa res, simplement clavar al guiri. Allà dalt els preus són abusius comparat amb la resta del país, els preus del menjar es poden duplicar i triplicar, en funció de l´alçada que estiguis (com més alçada, més car). El millor de tot,és que no hi carreteres, tot són camins de muntanya esgraonats, per tant, ni motors, ni clàxons, ni frenades, ni fum.

Us expliquem la ruta que hem fet, per si algú s´anima, algun dia.

1er DIA: Kande (1770m) – Campament Australià – Pothana (1900m) – Pittam Deurali (2100m) – Bhedi Kharka (1770m) – Tolka (1700m) – Landruk (1565m). 5 hores.

2on DIA: Landruk – New Brigde (1500m) – Jhinu (1710m) – Chhomrong (2140m) – Sinuwa (2355m) – Bamboo (2505m). 8 hores i mitja.

3er DIA: Bamboo – Dovan (2505m) – Himalaya Hotel (2920m) – Deurali (3230m). 4 hores i mitja.

4rt DIA: Deurali – Camp Base del Machapuchre (3700m) – Camp Base de l´Annapurna (4130m). 5 hores.
A partir de Deurali, la pendent ja és més forta, i l´alçada es nota, però quan arribes al Camp base del Machapuchre, et recompensen les impressionants vistes, des dels peus del monstres que comprenen el Santurari de l´Annapurna.
Els 6 pics principals són: Annapurna I (8091m), Annapurna II (7937m), Annapura III (7555m), Anapurna IV (7525m), Gangapurna (7455m) i l´Annapurna Sud (7219m). Finalment el Machapuchre (6993m).
L´Annapurna I,ni tan sols està entre les 3 muntanyes més altes del món, és la desena, però el seu atractiu recau, en que està considerada la més perillosa, amb un percentatge d´un 40% de mortalitat, entre els qui han intentat ascendir-la.


5è DIA: Camp Base de l´Annapurna – Camp Base del Machapuchre – Deurali – Himalaya Hotel – Dovan – Bamboo. 5 hores i mitja.

6è DIA: Bamboo – Sinuwa – Chhomrong – Kimrong Khola (2140m) – Komrong Danda (2100m) – Ghandruk (1940). 8 hores.

7è DIA: Ghandruk va ser amor a primera vista, ens hi vàrem quedar dues nits. Això és turisme rural “lu demés són tonteries!!!”. Es un poble de muntanya de la ètnia Gurung (Tibetana-Birmana), des del qual es veuen perfectament l´Annapurna Sud i del Machapuchre. I això és el que vàrem fer, observar les muntanyes, passejar, i no gaire cosa més.



8è DIA: Ghandruk – Kimche (1550m) – Syauli Bazar (1180m) – Chimrong (1120m) – Birethanti (1025m) – Naya Pul (1070m). 3 hores i mitja.


Hi ha moltes maneres de fer aquest trekking, amb guies, portejador, o sols, que és com ho vàrem fer nosaltres.
La opció del portejador mai ens ha acabat de fer el pes, veure la gent caminant tranquil-lament, mentre un altre li porta una motxilla plena fins els topes, és una cosa que ens posa especialment nerviosos. Preferim portar una bossa amb menys coses, nosaltres mateixos. Només ho entendríem si no hi hagués menjar en tot el camí, i haguessis de portar provisions per tota una setmana.
Pel que fa al guia, la ruta és molt fàcil, i es quasi impossible perdre´s, quasi no fa falta ni mapa, nosaltres no en portàvem, i si en algun moment ens va fer falta, sempre apareixia algú disposat a indicar-nos en quina dirección havíem de seguir.
A tots els pobles, per remots que siguin, hi ha llum, aigua calenta solar, i menjar. A mida que vas guanyant alçada, fa molt fred, i roba d´abric si que en vàrem trobar a faltar, però ho vàrem sol.lucionar dormint amb quatre mantes!!!!.

Ha sigut dur, i després de deixar la vall, on hi hem estat molt bé, ens ha fet pena, però demà més emocions….si tot va bé, sobrevolarem l´Everest, a veure com va, de moment, no para de ploure, ja us ho explicarem!!!!.

2 comentaris:

  1. Bones nens, veig que esteu be i que el "YETI" no os ha menjat. Ja l`hi dire a la mama que esteu be.

    Ja parlarem. Adeu.

    ResponElimina
  2. Bon dia! q tal parella?! suposu q dels d fdez ja no et deus enrecordar .... m'hi posu molt poc a la web pq cada vegada q hi entru tinc enveja. La canço es molt xula, no se si al final aneu a les cook island aki tb hi trobareu una canço q sona molt a la emisora q et posa el pel d gallina et fa sentir a estas a un altre món. Disfruteu d xina no us deixeu res x veure del q us vaig dir! petons!! Emma

    ResponElimina