dies de viatge

398 dies de viatge

dilluns, 9 de gener del 2012

PERITO MORENO

El Calafate, és un poble turístic amb gran quantitat de serveis, dirigits al turisme en massa. Situat a només 80Km de distància, del que és, potser, és el glaciar més famós del món; El Perito Moreno, aquest poble esdevé la base d´operacions perfecte, per a visitar aquesta enorme massa d´aigua congelada, que és l´atracció principal, del sector Sud, del Parc Nacional dels Glaciars.
Durant L´edat de gel, quasi una tercera part del planeta, era un glaciar. Actualment només cobreixen el 10% de la seva superfície, i els més accessibles es troben a la Patagònia, en el que suposa la tercera reserva d´aigua més gran del món, després de l´Antàrtida, i Groenlàndia: El Campo de Hielo Sur.
Des de 1980, l´escalfament de la terra, ha contribuït a augmentar el retrocés dels glaciars. El Perito Moreno però, te la peculiaritat de ser l´únic glaciar que avança. La resta glaciars, la majora dels que es troben al Nord d´aquesta zona, estan retrocedint a ritme de fins a 2m l´any.
Els glaciars, tindran un paper crucial en el futur. La seva desfeta, provocarà canvis significatius en el nivell del mar, i per altre banda, no hem d´oblidar, que suposen el 75% de reserves d´aigua d´un planeta, que ja comença a tenir-ne mancança.


La màgia del Perito Moreno torna creient a l´ateu, romàntic a l´asceta, i poeta al més pragmàtic!!! Plantar-se davant d´aquesta mole de glaç, de 30Km de llargada, 5Km d´amplada i 60m d´alçada, a escoltar i contemplar, com es desprenen enormes icebergs de la seva façana, converteixen l´experiència en un espectacle visual i auditiu, que no es pot explicar amb paraules. És probablement una de les imatges més boniques, que ens quedaran gravades a la retina... i a la cartera. Aquí tot està pensat per a escurar de valent les butxaques dels turistes, però és una experiència inoblidable.



La majoria d´activitats que s´organitzen en aquesta zona, giren al voltant del Perito Moreno. Navegacions per acostar-se al seu frontal, caminades per tota una xarxa de passareles, intal-lades per veure´l des de diferents punts de vista, i caminades per sobre el glaciar.
La caminada l´anomenen mini-trekking, però de trekking no en te res. Que ningú es pensi, que sigui res semblant a una expedició amb equip tècnic per sobre el gel. L´excursió és d´allò més turística (amb copa de Whisky amb gel de glaciar inclosa!!!), però caminar per sobre d´aquest riu de gel, i passejar-se entre mig de capricioses formacions, crestes, esquerdes i cavernes que s´han anat formant durant milers d´anys, és una experiència, gens barata, però més que excitant!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada