dies de viatge

398 dies de viatge

divendres, 7 d’octubre del 2011

GUNUNG BROMO (Java)

Vàrem deixar enrere el verd de les selves, i en unes hores, en trobàvem badant, davant el paisatge llunàtic del volcà Bromo.
El conjunt del Parc Nacional Bromo, amb el propi Bromo de 2.392m d´alçada, i un cràter de 10Km d´amplada, alçat en un mar de cendre i sorra volcànica (Laotian Pasir) , i envoltat pel cims  Kursi (2.581m), i el Batok (2.440m), i el volcà Semeru (3.676m) el sostre de Java i un dels més actius de la illa, forment un paisatge de bellesa sobrenatural.
Probolingo, a 5 hores amb bus de Surabaya, és la porta d´accés al Volcà Bromo, situat concretament de Cemoro Lawang, que fa de balcó, cap a les espectaculars vistes del volcà i els seus voltants.
La visita a aquest Parc Nacional, és pot fer per compte propi, amb tranquil.les passejades. El Gunung Bromo ofereix la seva millor cara a la sortida del sol. L´esforç d´aixecar-se a les 4 de matí i fer una passejada de 2 hores, fins al Gunung Penanjakan, just davant del Bromo, es veu recompensat per l´espectacle, que ofereix el sol a mida que s´aixeca el dia, i projecte la seva llum sobre el paisatge, mentre el Gunung Semeru, fumeja impassible, fent cara de bon minyó.


També és possible pujar fins el cràter del Bromo, creuant el Laotian Pasir (mar de sorra), fins a la base del volcà, i pujant els 253 graons, que et porten fins a les vores, de les entranyes fumejants del volcà.
La cara amarga de la visita al Bromo, és que la tempesta de sorra que ens va enxampar, quan érem al cim del cràter, va ferir de mort el zoom d´una de les nostres càmeres fotogràfiques. Aquest seria el primer d´una successió de fets, que acabaria en una orgía de càmeres per llençar.



1 comentari:

  1. Encara que no sapigueu rés de mi, os faig saber que continuu seguint-vos les passes des del ordinador. Estic molt contenta de anar sabent tot el que feu i estic encantadíssina de poder-ho fer. Ester, m'encanten les teves explicacions del dia a dia sobre el viatge. Una abraçada
    Anna

    ResponElimina